De opening

Zelo_171

Opening woonhuis voor ‘bijzondere’ kinderen in Uden

Zomer 2012 was het zover. Twaalf ‘bijzondere’ kinderen gingen samenwonen in woonhuis De Wieken van stichting Zelo in Uden. Vrijdag 31 augustus was de feestelijke opening. Zaterdagochtend werden de contracten getekend.

De opening begon met een formeel gedeelte met toespraken van verschillende betrokkenen, zoals de directeur van wooncorporatie Area, de directeur van Kleur en de burgemeester van gemeente Uden.

Intrede in hun nieuwe huis

Hierna mochten de kinderen van De wieken zelf het lint doorknippen en konden zij als gloednieuwe bewoners hun intrede doen in hun nieuwe huis. Maar niet voordat het glas was geheven tijdens een feestelijke inwijding. Stichting Zelo is een gezamenlijk initiatief van ouders met kinderen met een verstandelijke beperking in de gemeente Uden.

Leontien Zijlaard-van Moorsel is ambassadeur van de stichting. In maart 2012 is de verbouwing begonnen. Ouders, Kleur en gemeente Uden hebben zich destijds gezamenlijk gebogen over de vraag hoe zij kinderen met een beperking een zelfstandig maar warm thuis konden bieden, lekker dicht in de buurt. Dat is woonhuis De Wieken geworden.

Zelo_228