Stichting Zelo zoekt vrijwilligers

Stichting Zelo timmert nog steeds flink aan de weg. Dit jaar bestaat Stichting Zelo al weer vijf jaar. Al vijf jaar wonen kinderen en jong volwassenen met een beperking in het mooie huis aan de Wieken.Er is veel gebeurd in die vijf jaar. Er is constant beweging. Denk daarbij aan de diverse projecten die er vanuit Zelo geïnitieerd worden zoals bijvoorbeeld het Kiewie project. Met dit project maken kinderen van de basisscholen in Uden kennis met kinderen met een beperking.

Door de steun van enkele kookgekke meiden heeft Zelo een prachtige tweedehands bus aangeschaft. Van deze bus wordt veel gebruik gemaakt. De kinderen kunnen er bijvoorbeeld mee naar hun werk bij Downies & Brownies, de bossen, de bios, zwemmen en op vakantie.  Om de bus blijven rijden zijn sponsoren gevonden die reclame maken op de bus. Hiermee worden de vaste lasten van de bus betaald.  Er is nog plek voor enkele sponsoren.

De kinderen en jong volwassenen van Zelo doen gezellig mee in Uden. Veel jong volwassenen zijn lid van de Vrijbuiters waar gezellige activiteiten gedaan worden. De jong volwassenen van de bovenverdieping werken bij Downies & Brownies, Atelier A-part, Area etc.

Sommige jong volwassenen van de bovenverdieping en kinderen van de benedenverdieping zijn op zoek naar een maatje. Iemand waarmee ze bijvoorbeeld samen kunnen gaan fietsen, wandelen of spelletjes doen. Hiervoor is Stichting Zelo op zoek naar vrijwilligers.

De kinderen van de benedenverdieping brengen kranten rond op de Wieken. Hun dagbesteding zit met name op beleving. Ze gaan ook altijd naar de markt en de bakker om zelf eten te gaan kopen. Heerlijk vinden ze dat. Maar soms kan het niet doorgaan omdat het ontbreekt aan voldoende mensen om de rolstoelen mee te duwen. Hiervoor heeft Stichting Zelo ook vrijwilligers nodig. Het gaat dan om 1 keer in de twee weken op maandag morgen of vrijdag morgen mee lopen met de groep. Er is ook nog behoefte aan een zwem maatje voor een van de bewoners.

Heb je groene vingers? Dat heeft Zelo en prachtige tuin om in te komen werken. De ouders doen 2 keer per jaar groot onderhoud en ook met de NL doet dag wordt er flink gewerkt in de tuin. Maar het is een grote tuin die wekelijks bijgehouden moet worden.

Als vrijwilliger van Zelo kom je in een leuk team. Stichting Zelo wil de groep vrijwilligers graag uitbreiden en het vrijwilligers beleid op een hoger plan brengen. Daarom hebben Dichterbij (de zorg aanbieder) en Stichting Zelo de krachten gebundeld en coördinatoren aangewezen om alles in goede banen te leiden.

Wil je meer weten over Stichting Zelo? Kijk dan op de website https://zelo.testomgevingopvallent.nl/over-stichting-zelo/

Heb je interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan stuur dan een mailtje naar mailto:allevragen@stichtingzelo.nlonder vermelding van vrijwilligers.