Vacature begeleider Zelo

Waar kom je te werken?
Stichting Zelo op De Wieken in Uden is een prachtige woonlocatie voor jongvolwassenen van 20 tot 32 jaar met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Het is een ouderinitiatief waar in totaal 12 jongvolwassenen hun mooiste leven leven. Onze missie is: Het bieden van een thuis aan bijzondere jongvolwassenen met een verstandelijke en wellicht daarnaast een lichamelijke beperking, waarbij ouders van deze jongvolwassenen hun zorg over kunnen dragen aan professionals en hier gezamenlijk verantwoordelijkheid voor nemen. We willen de bewoners zoveel mogelijk hetzelfde bieden als de ouders graag thuis bieden. Bijvoorbeeld huiselijkheid, gezelligheid, een normaal dagritme, en echt samenleven en ruimte voor privacy van kind en ouders.

Het huis is verdeelt in 2 verdiepingen met elk een aparte zorgvraag. Op de beneden verdieping wonen 6 jongvolwassenen met een matig tot ernstige verstandelijke beperking, lichamelijke beperking en autisme. Dit maakt dat dit een zeer gevarieerde groep is waardoor de zorgvraag van de bewoners van dag tot dag kan verschillen. Veelal ligt de focus op het lichamelijk welbevinden, zoals adl verzorging, sondevoeding, medicatie & communicatie via een spraakcomputer. Voor sommige ligt de nadruk op hen een zo duidelijk en voorspelbaar mogelijke dag te bieden. Zij hebben ook hun eigen dagbesteding De Mallemolen. Op de bovenverdieping wonen 6 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking die actief zijn bij bijvoorbeeld Beeldkracht, Area, een zorgboerderij en Brownies & Downies.

Wat maakt Stichting Zelo uniek?
Bij ons is geen dag hetzelfde! De variatie in zorgvragen maakt jouw werk dynamisch en uitdagend. Je krijgt alle vrijheid om jouw specialisme te ontplooien en je te verdiepen in verschillende gebieden. We bieden een open en ondersteunende omgeving waarin jouw groei centraal staat. Daarnaast is Stichting Zelo niet zomaar een zorginstelling; het is écht een thuis voor onze bewoners. We streven elke dag naar een warme, gezellige sfeer waarin onze bewoners zich geliefd en gewaardeerd voelen. Jouw rol als begeleider is van onschatbare waarde om dit ‘thuisgevoel’ te creëren. Samen maken we van elke dag een feestje! Dus, als jij houdt van uitdaging, vrijheid in je werk en het verschil wilt maken in het leven van anderen, dan nodigen we je van harte uit om ons team te komen versterken. Bij Stichting Zelo krijg je de kans om jezelf te ontplooien binnen een betrokken en warme gemeenschap.

Openstaande vacatures: Begeleider (uren in overleg)
Wij zoeken een nieuwe collega in het team beneden. Als begeleider ben jij de steun en toeverlaat van onze bewoners. Je biedt hen niet alleen 24-uurs zorg en ondersteuning, maar je zorgt er ook voor dat zij volop van het leven kunnen genieten. In samenwerking met je collega’s, de gedragskundige en ouders probeer je hen een betekenisvolle dag te bieden. Overdag gaan sommige van de jongvolwassenen van de benedenverdieping naar onze eigen dagbesteding: De Mallemolen. Daarnaast genieten we vaak in de gezellige gezamenlijke woonkamer van maaltijden, spelen we spelletjes en kijken we naar onze favoriete tv-programma’s.

Maar dat is niet alles! Achter ons pand bevindt zich een prachtige tuin met gras, speeltoestellen en verharde paden en comfortabele stoelen om zelf heerlijk in weg te zakken. En laten we vooral niet vergeten dat we er graag uit trekken! Met onze eigen bus gaan we regelmatig op avontuur naar het bos, de kinderboerderij, de bowlingbaan, de bioscoop en nog veel meer. We stappen ook regelmatig op onze duo fietsen voor boodschappen of een gezellige tocht in de omgeving. Samen met de kinderen die naar De Mallemolen (de dagbesteding) komen, bezoeken we elke week de markt en gaan we zwemmen. Je werkt bij ons altijd samen met een aantal andere collega’s, je staat er dus nooit alleen voor. Onze bewoners zijn geliefd en bekenden in de buurt en zij voelen zich helemaal thuis bij Zelo!

Je werkt bij ons voornamelijk lange diensten én krijgt direct een vast contract. Kom jij ons team versterken en samen met ons genieten van het leven bij Stichting Zelo? Solliciteer vandaag nog en maak deel uit van ons leuke team! Stuur een mail naar allevragen@stichtingzelo.nl