Wie zijn wij?

SAM2859 (1)

Krachten gebundeld

Stichting Zelo bestaat uit een groep ouders van twaalf bijzondere kinderen met een beperking. Wij kennen elkaar uit de verschillende zorgcircuits en besloten in 2010 onze krachten te bundelen met als doel een optimaal thuis voor onze kinderen.

Organisatievorm

Vier ouders hebben zitting genomen in het bestuur van de stichting wat wordt geleid door een onafhankelijke voorzitter. Alle ouders zijn lid van de ouderraad. De ouderraad geeft waar nodig adviezen aan het bestuur. Daarnaast functioneren er werkgroepen onder andere communicatie, financiën en sollicitatie en werving vrijwilligers.

De bestuurssamenstelling:

Naam Titel/functie Beloning
Mevr. Marieke HamersVoorzitterJa
Dhr. Peter van EschBestuurslidNee
Mevr. Wilma van BommelPenningmeesterNee
Dhr. Seth van der WielenBestuurslidNee
Mevr. Gon van HeesSecretarisNee

Woordje van onze Voorzitter

Een stichting door ouders voor hun kinderen met een bijzonder talent. In 2020 leerde ik stichting Zelo kennen vanuit mijn functie als manager bij Dichterbij. Dichterbij levert op dit moment warme zorg aan 12 jong volwassenen.

Nadat ik vertrok bij Dichterbij ben ik per per 1 januari 2024 als vrijwilliger bij Zelo gestart als onafhankelijke voorzitter van het bestuur (bestaande uit  4 ouders en een onafhankelijk voorzitter).

Stichting Zelo is een ouderinitiatief welke 11 jaar geleden is geopend. Alle ouders dragen op hun unieke manier een steen bij aan het bestaan van Zelo met als doel een warme huiselijke plek voor hun kinderen.
Is het opzetten van een ouderinitiatief de oplossing voor mensen met een beperking; nee niet helemaal. Ook wij worden geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt, met een snel verloop in begeleiders. En de kinderen worden groter, hulpvragen veranderen, gezinssamenstellingen veranderen etc. Toch staan we met elkaar voor wat Zelo is, het geloof om met elkaar deze fijne plek te laten bestaan is onveranderd aanwezig.

Kijk vooral rond op onze website, heb je vragen stel ze dan via allevragen@stichtingzelo.nl

Met vriendelijke groet,

Marieke Hamers

Steun blijft nodig

Wij ouders kunnen het echter niet alleen. De hulp die wij tot nu toe hebben mogen ontvangen van de provincie Noord-Brabant,  gemeente Uden, woningcorporatie Area, Dichterbij, het regionale bedrijfsleven, familie, vrienden, kennissen en de buurtbewoners is overweldigend. En omdat wij een ons allen geheel inzetten voor het Algemeen Nut Beogende Instelling van de stichting Zelo hebben wij een ANBI-status toegewezen gekregen wat voor ons en u voordelen meebrengt. De voordelen zijn onder anderen dat wij vrijstelling van erf- en/of schenkbelasting hebben en giften zijn voor donateurs aftrekbaar van de belasting en de ANBI-status fungeert ook als ‘keurmerk’ omdat deze gecontroleerd wordt door de belastingdienst.

Extra steun is altijd welkom.

Zelo_17911

Ambassadeur Leontien Zijlaard – van Moorsel

Vanaf de start van Stichting Zelo is Leontien Zijlaard – van Moorsel onze ambassadeur. Als tante van een van de bewoners is zij graag bereid haar naamsbekendheid en netwerk, die zij tijdens en na haar carrière als profwielrenster heeft opgebouwd, in te zetten voor onze stichting.

Leontien, dankjewel daarvoor!